BUCAK BELEDİYESİNDEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK

• 16/02/2021

BUCAK BELEDİYESİNDEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILINDA ANLAMLI ETKİNLİK

Bucak Belediyesi İstiklal Marşı’nın yazılışının ve kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenliyor.

Yarışma hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi. Bucak Belediyesi olarak Kültür ve sosyal işler Müdürlüğümüz organizasyonu ile İstiklal Marşı’nın yazılışının ve kabulünün 100. Yılında ilk etkinliğimizi İstiklal Marşı’nı güzel Okuma yarışması olarak düzenliyoruz. 16 Şubat 2021 ile 8 Mart 2021 tarihleri arasında İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz İstiklal Marşı’mızın ilk iki kıtasını okuyarak, video kaydını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün  [email protected]  mail adresine veya 05436481515 numaralı Whatsaap hattına göndermeleri gerekiyor. Yarışma komisyonumuz tarafından değerlendirilecek ve dereceye girenleri tablet, akıllı saat ve kitap seti ile ödüllendireceğiz. “ dedi.

ON KITA BİR VATAN, İLELEBED İSTİKLAL

İstiklal Marşı'nın, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy'un, Anadolu'nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseri olduğu belirten Belediye Başkanı Emrullah Ünal “İstiklal Marşı'nın zalime, işgalciye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Mehmet Akif Ersoy'un mısralarının, Milli Mücadele'nin ruhunu temsil eden, sadece lafzıyla değil manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşku ve heyecanı yansıtmaktadır.” dedi.