Park ve Bahçeler

PARK VE BAHÇE ve PEYZAJ ÇALIŞMALARI

• 01/07/2026

Bucak'ta bulunan 71 adet parkın bakımı ve düzenlemesi için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte son bir ay içinde önemli faaliyetler gerçekleştirdik. İlçe genelinde bulunan parklarda çim ve ot biçimi tamamlandı. Ayrıca, Adnan Menderes ve Muhsin Yazıcıoğlu bulvarları, Hızır Reis, Ek Sanayi Sitesi ve Stadyum Caddesi gibi önemli noktalarda biçim çalışmaları yapıldı. Diğer taraftan, Adliye, SGK ve İlçe Jandarma alanlarında ot ve çim biçimi gerçekleştirildi. Kuru peyzajların bakımı yapılarak ot ilacı atıldı ve yeşil alanlarda bulunan güllerin böcek ilacı uygulandı. Ayrıca, Sanayi Sitesi'nde ağaç budaması yapılarak temizlik işlemi gerçekleştirildi. Faaliyetler kapsamında parkların aydınlatmaları değiştirildi, oyun alanlarının döşemeleri yenilendi ve parklardaki spor aletleri ile oyun grupları tamir edildi. Ayrıca, yeni mahallelerde bulunan cami bahçelerinin düzenlemesi tamamlandı ve parklardaki bank ve kamelyaların tamiratları gerçekleştirildi. İlçe genelindeki park ve bahçelerin, yeşil alanların bakımı ve düzenlenmesi için aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarla ilçenin yaşanabilirlik ve estetik açısından daha iyi bir konuma gelmesini hedefliyoruz. Ancak, bu süreçte çalışmalarımızın bazı noktalarda yaşattığı rahatsızlıkların farkındayız. Bu nedenle, olası gürültü, toz ve diğer rahatsızlık verici unsurlardan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşayan tüm hemşehrilerimizden özür diliyoruz. Amacımız, ilçemizin yaşam kalitesini artırmak ve yeşil alanlarını daha güzel hale getirmek adına gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların, sizlere en az rahatsızlık veren şekilde yürütülmesidir. Sizlerin desteği ve anlayışıyla, daha yaşanabilir bir Bucak oluşturmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Bucak Belediyesi