BUCAK BELEDİYESİ TAŞ KIRMA VE ELEME TESİSİ SON AŞAMAYA GELDİ

• 10/06/2021

BUCAK BELEDİYESİ TAŞ KIRMA VE ELEME TESİSİ SON AŞAMAYA GELDİ

Bucak Belediyesi Organize Sanayi Bölgesinde dev tesis inşa ediyor. Bucak Belediyesine ve Bucak halkına büyük katma değer sağlayacak taş kırma ve eleme tesisinin yapımı son aşamaya geldi. Tesisin kurulumundan sonra, elektrik alt yapısı ve zemin tesviyesinde sona gelindi.

Taş kırma ve eleme tesisinde incelemelerde bulunan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Organize Sanayi bölgesinde bulunan ve ilçemize çok yönlü yarar sağlayacak dev tesisimizin kurulum çalışmalarında son aşamaya geldik. Taş kırma ve eleme tesisimiz de son olarak enerji nakil hatlarını yapıyoruz. Kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bucak Belediyesi olarak mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarımızın üst yapı çalışmalarında en önemli gider kalemlerinden birisini yollarımıza serdiğimiz mucur, kum ve dolgu malzemesi oluşturuyor. Bu tesis öncelikli olarak bu giderlerimizin düşmesini sağlayacak. Organize Sanayi bölgemizde bir çok mermer fabrikalarımız bulunuyor. Mermer fabrikalarımızın mermer ve taş atıklarını molozlarını tesisimizde işleyerek ham malzeme şekline dönüştüreceğiz. Bu şekilde mermer atıklarının çevresel etkilerini önlemiş olacağız. Aynı zamanda yatırım yaparak ilçemizin sanayi alanında gelişmesinde ve istihdam sağlanmasında büyük katkıları olan sanayicilerimize destek olarak mermer atık ve hafriyatından kurtarmış olacağız. Mermer ve taş atıkları ekonomiye kazandırılmış olacak.” dedi.

MALİYET DÜŞECEK, HİZMET ARTACAK

Belediyenin en önemli gider kalemlerinin alt yapı malzeme giderlerinin oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Tesisimizde üreteceğimiz malzemeler yol yapım çalışmalarımızda alt yapı malzemesi, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımızda dolgu malzemesi olarak kullanacağız. Kendimiz üreteceğimiz için de Belediyemize önemli ölçüde ekonomik katkı sağlayacak. Taş kırma ve eleme tesisimizde daha az maliyetle üreteceğimiz malzeme ile daha fazla yol yaparak, daha fazla hizmet üreteceğiz.. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.