BUCAK BELEDİYESİ SU TASARRUF İÇİN 10.000 ADET MUSLUK APARTI (PERLATÖR) DAĞITIYOR

• 20/05/2021

Bucak Belediyesi ilçe halkını su tasarrufuna teşvik etmek için yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. Kent merkezinde 10.000 adet su tasarrufu sağlayacak perlatör dağıtıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Tüm ülkemizde olduğu gibi Bucak’ımızda da kış mevsimi ve bahar ayları kurak geçti. Her zaman söylediğimiz gibi su hayattır, tasarruf şarttır diyerek, kent merkezinde 10.000 adet "perlatör" adı verilen musluk aparatları'nı su tahakkuk ve tahsilat servisimizde dağıtıyoruz. Musluk aparatları elinizi yıkarken kullanmadığımız zamandaki su miktarını yarıya düşürüyor. Bu aparattan önemli sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bucak ilçe merkezi genelinde konut tüketim miktarını biliyoruz. Yüksek tüketim yapan evlere bu aparatı taktığımızda önemli bir tasarruf sağlamış olacağız. Aynı zamanda konutların su faturaları da düşecek." dedi.