BUCAK BELEDİYESİ “ÇEŞME” KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR: 10 FARKLI NOKTAYA ÇEŞME YAPILDI

• 12/01/2022

BUCAK BELEDİYESİ “ÇEŞME” KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR: 10 FARKLI NOKTAYA ÇEŞME YAPILDI

Bucak Belediyesi ve hayırsever vatandaşların işbirliği ile 10 ayrı noktaya, 10 ayrı çeşme kazandırıldı.

Yapılan çeşmeler hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Bucak ilçemizin en önemli özelliklerinden birisi olan hayır sever kimliği bir kez daha öne çıktı. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Şirlek mevkii  (Belpaş- Moil yanı), Şirlek Mevkii  (Çamlık yol ayrımı), Alaattin Mahallesi Eşek alanı mevkii, -Sazak Çere yolu, Otogar, Atatürk Parkı, Mehmet Akif Parkı, Karayvatlar Mahallesi Sarınç Park, Osman Gazi parkı ve  Kaymakamlık önü Kitap Kafe’de olmak üzere 10 adet çeşmemizi yaparak halkımızın kullanımına sunduk. Çeşme yapımında da her zaman olduğu gibi Bucak’ta Devlet Vatandaş işbirliğinin güzel örnekleri sergilendi. Buradan çeşmelerin yapımına öncülük eden, destek sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Ünal, şunları kaydetti:

“Atalarımız suyun aziz bir nimet olduğuna inanarak çeşme kültürü oluşturmuş ve şehirleri çeşmelerle tezyin etmiştir. Dolayısıyla hem şehirleri güzelleştirip hem de insanların su ihtiyacını karşılamıştır. Bizde belediye olarak bu kültürü yeniden yaşatmaya çaba sarf ediyoruz.” dedi