HAYIRSEVER ŞERİFE ATAN TEYZENİN PARK YAPILMASI ŞARTIYLA BAĞIŞLADIĞI ARSADA ÇOCUK PARKININ YAPIMINA BAŞLANDI

• 19/03/2021
  • 2087

Bucak Belediyesi Mimar Sinan Mahallesinde hayırsever Şerife Atan teyzenin park yapılması şartıyla bağışladığı arsaya yeni çocuk parkının yapımına başladı.

Park yapım çalışmalarını inceleyen Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal  çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Başkan Ünal açıklamasında “ Mimar Sinan Mahallemize yeni bir çocuk parkı kazandırıyoruz. Bu parkımız ilçemizin geçmişten günümüze gelen hayırsever vatandaş – Belediye işbirliği özelliğini taşıyor. Hayırsever Şerife Atan teyzemiz 2019 yılı Ekim ayında Belediyemize müracaat ederek, Mimar Sinan Mahallesi 1586 sokak 170 ada 223 nolu parselde bulunan 383,44 m2’ lik arsasını rahmetli eşi Salih Atan amcamız adına Park veya çocuk oyun alanı yapılması şartı ile bağış yapmak istediğini bildirmişti. Belediye Meclisimizin 3.12.2019 tarihindeki toplantısında bağış talebini görüştük, Meclis üyelerimizin ortak görüşü olarak oybirliği ile bağış kabul edildi. Gerekli imar düzenlemelerini yaparak, yanında bulunan Belediyemize ait park alanı ile birleştirme yaptık ve park alanını genişlettik. Park planlamaları ve projelendirmelerini tamamladıktan sonra çalışmalarımıza başladık. Genel alanı 1351 m2 olan park alanımızda 537 m2 parke alan, 463 m2 yeşil alan,189 m2 çocuk oyun alanı, 9x18 ebatlarında 162 m2’lik mini futbol sahası, kamelya, piknik masası ve banklar bulunacak. Çocuk parkımızı kısa sürede tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Parkımızın arsasını bağışlayarak, çocuklarımıza ve halkımıza büyük bir hizmet sunan Şerife Atan teyzemize halkımız adına çok teşekkür ediyorum. Rahmetli eşi Salih Atan amcamıza da Allahtan rahmet diliyorum.”dedi.