ÇUBUK İÇİ DERESİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

• 15/01/2021

ÇUBUK İÇİ DERESİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Karayvatlar Mahallesi Dere boyu peyzaj ve rekreasyon projesi yapım çalışmaları başladı.Çubuk  içi deresi cazibe merkezine dönüşüyor.

Proje hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi kenarında bulunan çubuk içi deresi ve çevresinde Hacı Ömer ağa camii önüne kadar olan bölümde Dere boyu peyzaj ve rekreasyon projemizi hayata geçiriyoruz. Çubuk içi deresi ve çevresini 24 saat yaşanan bir cazibe merkezine dönüştürüyoruz. Projemizin yapım ihalesini 26.10.2020 tarihinde yapmıştık. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi için hazırlıklarımızı tamamladık. Projemiz Halk Bankasının önünden, Hacı Ömer Ağa Camii karışışına kadar olan Gazi Caddesinde 140 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1600 m² alandaki, Mevcut dere duvarlarının yerine, betonarme perde ile dere istinat ve tabanları yapılarak dere içeresine hareketli su sistemi ile havuz yapılacaktır. Yine kenarlarda dere içeresine yarım balkon şeklinde çıkan 4 adet oturma pergoleleri,  kenarda yürüyüş yolları ve 31 ağaç ve 1083 çalı dan oluşan yeşil alanlar ve 16 adet oturma bankı bulunacaktır. Tarihi anımsatacak şekilde çeşme yapımı ile mevcut proje alanı içerisinde kapalı durak olacak şekilde yapılacaktır. Aynı zamanda bu alanda kullandığımız ve ilçemizde ilk kez Hoca Ahmet Yesevi Caddesinde uyguladığımız Andezit taşı yaya kaldırımı ile Caddenin karşı tarafındaki yaya kaldırımımızı da yenileyeceğiz. Bu proje belediye önündeki meydan la da bir bütünlük sağlayarak şehrin içerisinde estetik ve şık bir rekreasyon alanı kazandıracaktır.  Karayvatlar Mahallesi Dere Boyu Peyzaj Çalışması, yeşil alanlarının niteliği ve niceliği toplumun dünya devletlerinde önemli bir yaşam kalitesi göstergesi tanımına uygun olarak devletimizin 2023 hedeflerine olumlu katkıda bulunacaktır. Bu çalışmayla kötü bir görüntüye sahip olan dere kenarını rehabilite edilerek, 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi haline getireceğiz. İlçemizin modern bir görünüme, halkımızın daha rahat ortamlarda yaşayabilmesini sağlamak, çocuklarımızın daha eğlenceli parklara ve oyun alanlarına kavuşmaları için hizmet seferberliğimiz sürecek. “ dedi.