Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresine Katıldı

• 17/01/2020

Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Ankara ATO Congresium’da gerçekleştiriliyor. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresine katıldı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Ankara ATO Congresium’da 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde bulunuyoruz. Akıllı Şehirler, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynaklarını etkin kullanarak gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözümler üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirlerdir. Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde gerçekleşmesini sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşa daha etkin hizmet sunmalarına imkân tanımaktadır. Nesnelerin interneti ve ileri teknolojiler, kentlerimizde yaşamı yeni bir boyuta taşımaktadır. Bazı belediyelerde kullanılmaya başlanan akıllı şehir uygulamaları daha çok çevre, ulaşım, yönetişim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında yoğunlaşmakta. Buradan elde ettiğimiz teknoloji uygulamalarını ve bilgileri ilçemizde imkanlarımız ölçüsünde uygulamaya koymaya çalışacağız” dedi.