Diğer

  • Anasayfa /
  • Haberler /
  • BUCAK İTFAİYESİNDEN, SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMA EĞİTİMİ

BUCAK İTFAİYESİNDEN, SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMA EĞİTİMİ

  • 12/11/2021
  • 715

 BUCAK İTFAİYESİNDEN, SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMA EĞİTİMİ

                Bucak Sağlık Yüksek Okulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri 4. Sınıf öğrencileri Bucak İtfaiyesinde Yangın ve Arama Kurtarma konularında teorik uygulamaya katıldılar.

                Bucak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirilen uygulama faaliyetlerine Afet Yönetimi ve Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Vildan Oral gözetiminde 56 öğrenci katıldı. İtfaiye Müdürlüğü personelleri öğrencilere Yangın, yangına müdahale ve Arama kurtarma konularında teorik uygulama gördüler.

                Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “ İlçemiz genelinde Belediyemize okullarımızdan gelen derslerin teorik uygulama olarak işlenmesi taleplerini Belediyemizin tüm birimlerinde değerlendiriyoruz. Öğrencilerin ders konularına göre Belediye olarak yararlanmalarına imkan tanıyoruz. Belediyemize gelen bir talep de Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin derslerini teorik ve uygulamalı olarak İtfaiye Müdürlüğümüzde görmeleri idi. İtfaiye teşkilatında görev yapan personellerimiz tarafından yangın, yangınla mücadele ve arama kurtarma konuları uygulamalı olarak gösterildi.” Dedi.