BUCAK BELEDİYESİNDEN ZABITA PERSONELİNE ETKİLİ İLETİŞİM VE ÇATIŞMA ÇÖZME BECERİLERİ EĞİTİMİ

• 12/11/2021

Bucak Belediyesi tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlerin kalitesini arttırmaya yönelik adımlar atılıyor. Kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında “Zabıta Gelişim Eğitim Programı” düzenlendi. Bucak Belediyesinde Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışan zabıtalara Bucak İşletme Fakültesi Öğretim Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İhsan Türkal tarafında etkili iletişim, çatışma çözümleme ve halkla ilişkiler konusunda eğitimler verildi.

Eğitim sürecini takip eden Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal belediye bünyesinde hizmet kalitesini daha da arttırmaya yönelik düzenlenen kurum içi eğitim çalışmalarının önemine vurgu yaparak; “Vatandaşlar sizleri zabıta personeli olarak değil, karşısında “Yürüyen Belediye” varmış gibi görüyor. Vatandaşlarımız ile en zor şartlarda muhatap oluyorsunuz. Sizler görev alanlarınızda sağduyunuzu korumalısınız. Çünkü siz bir kurumu temsil ediyorsunuz ve sorumluluğunuz büyük. Hassasiyetle olaylara yaklaşmanız gerekiyor” diyerek eğitimin önemine değindi.  Bucak Belediyesi’nden yapılan açıklamada stratejik plan ve ihtiyaç analizleri doğrultusunda çalışma yaşamı ile ilgili sorunlara kalıcı çözümler bularak, çalışma yaşamını daha yaşanabilir kılmak ve motivasyonu yüksek, özverili çalışanlar elde etmek amacıyla meslek gruplarına yönelik hizmet içi eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi. Zabıta personelinin büyük ilgi gösterdiği eğitim karşılıklı soru cevaplarla tamamlandı.