Diğer

  • Anasayfa /
  • Haberler /
  • BUCAK BELEDİYESİ’NDEN KREMNA ANTİK KENTİ KAZI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN KREMNA ANTİK KENTİ KAZI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

  • 21/06/2022
  • 1961

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN KREMNA ANTİK KENTİ KAZI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

Bucak Belediyesi kazı çalışmalarına başlanılması için büyük çaba sarf ettiği Kremna antik kentindeki kazı çalışmalarına büyük destek sağlıyor.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıllarda Kremna antik kentimizde kazı çalışmalarının başlanması için farkındalık etkinliği yaparak 2000 yıl sonra meclis toplantısını bu antik kentimizde toplamıştık. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Murat Ersoy Beyefendi de bu çağrımıza kayıtsız kalmayarak kazı çalışmalarının başlaması için izin vermişti. Bucak Belediyesi olarak bizde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Kazı Başkanı Prof. Dr. Ayça Polat Berks başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarına maddi-manevi büyük destek veriyoruz. Geçtiğimiz kazı döneminde Bucak Belediyesi olarak kazı heyetine birçok konuda destek olduk. Yine bu kazı döneminde kazı ekibine desteğimiz devam ediyor. Elimizdeki imkânlar çerçevesinde Kremna’mızın gün yüzüne çıkması, turizme açılması için desteğimiz devam edecek.” dedi.

Kremna Antik Kenti

 

Bucak İlçesine 10 km uzaklıkta Çamlık Köyü sınırları içerisinde yer alan Antik Kent, Aksu Vadisi’ne hâkim bir tepe üzerine Psidia’lılar tarafından kurulmuştur.

 

Önemli bir Psidia şehri olan Kremna’da ayakta kalan yapılar Roma Dönemi’ne aittir. Şehrin etrafı surlarla çevrilidir. Izgara planlı olarak kurulan kentin güney ve batıdan olmak üzere iki girişi vardır. Yapılan kazılarda çıkarılan büyük ve küçük Atena, Leto, Hygeia, Nemesis giyimli kadın, Apollon, Asklepios ve Herakles heykelleri Burdur Müzesi Kremna Salonu’nda sergilenmektedir.