Çevre Koruma ve Kontrol

KULLANILMIŞ GİYSİLER KUMBARALAR SAYESİNDE HAYAT BULUYOR: BUCAK’TA 4 NOKTAYA GİYSİ KUMBARASI YERLEŞTİRİLDİ

• 24/11/2020

KULLANILMIŞ GİYSİLER KUMBARALAR SAYESİNDE HAYAT BULUYOR:

BUCAK’TA 4 NOKTAYA GİYSİ KUMBARASI YERLEŞTİRİLDİ

Bucak Belediyesi hem gönüllere hem de çevreye dokunacak. Bucak'ta 4 noktaya yerleştirilen kumbaralarda biriken kullanılmış giysi ve ayakkabıların bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak, önemli bir bölümü de geri dönüşümle fabrikalarda izolasyon malzemesine dönüştürülecek.

Başkan Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sıfır atık projesi kapsamında ilk etapta 4 adet giysi kumbarasını mahallerimizde uygun yerlere yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımız bu kumbaralara kullanmadıkları giysi, çanta, ayakkabı, tekstil malzemesi vb. şeyleri atabilecekler. Bizde bunlardan kullanılmayacak olanları geri dönüşüme göndereceğiz, kullanılabilecekleri ise ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu şekilde ürünler ikinci bir hayat kazanmış olacak. Vatandaşlarımız, ihtiyaç fazlasını değerlendirmek isterlerse biz emirlerindeyiz. Hem yardımlaşmayı arttırıyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyoruz. İmkânı olan vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine ulaşması için aracı oluyoruz. Biz sadece aracıyız. Bu desteği verenlere yürekten teşekkür ediyorum. Onların sayesinde kıyafetler ikinci bir hayat bularak ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak. Ayrıca vatandaşlarımız yeni kıyafet bırakmak isterlerse, poşet içerisinde kumbaralara yeni kıyafetleri bırakabilirler, biz ihtiyaç sahiplerine ulaştırırız.  Dolayısıyla burada sadece sıfır atık değil aynı zamanda ihtiyaç sahibi aileler ile yardımseverler arasında belediye olarak köprü olmuş olacağız. Kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak. Giysi Kumbaralarımızı ilk etapta Cumhuriyet Meydanı, Kaymakamlık yanı, Eski Devlet Hastanesi ve Yeni Devlet Hastanesi civarına yerleştirdik. Giysi Kumbaralarının temininde desteklerinden dolayı Koşaylar Demir Firması sahibi Nuri Koşay’a teşekkür ediyorum.” dedi.