BUCAK’TA EKOLOJİK TEŞVİK; BİTKİSEL ATIK YAĞ GETİR, BULAŞIK DETERJANI GÖTÜR

• 30/03/2021

BUCAK’TA EKOLOJİK TEŞVİK; BİTKİSEL ATIK YAĞ GETİR, BULAŞIK DETERJANI GÖTÜR

Bucak Belediyesi çevreye zarar veren bitkisel atık yağların geri kazanımına katkı sağlamak amacıyla “5 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 1 Litre Bulaşık Deterjanı” Kampanyasını devam ettiriyor.

Çevreye duyarlı projeler üreten ve uygulayan Bucak Belediyesi bitkisel atık yağları bulaşık deterjanı ile değiştirme kampanyasını sürdürüyor. Bucak Belediyesi sıfır atık projesi kapsamında Habitat geri dönüşüm firması ile başlattığı "5 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 1 Litre Bulaşık Deterjanı" kampanyasıyla vatandaşlar arasında geri dönüşüm bilinci oluşturmayı; çevreye ve insan sağlığına zarar veren yağları geri kazanmayı hedefliyor.

Kampanya hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Bitkisel atık yağlar çevre ve insanlar için büyük tehlike arz ediyor. Evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturan atık yağlar su giderlerinde ve kanalizasyonlarda birikerek boruların daralmalarına neden olurken aynı zamanda su toplama sistemlerinin de tıkanmasına yol açmaktadır. Sadece 1 litresi 1 milyon litre içme suyunu kirletmekte olduğu bilinen bitkisel atık yağların çevreye ve insan sağlığına etkilerini azaltmayı amaçlıyoruz. İlçemizde Sıfır atık diyerek yürütmekte olduğumuz proje kapsamında bu güne kadar yaklaşık 3000 litre bitkisel atık yağ toplanmış olup, 3 milyar litre suyun kirlenmesi önlenmiştir. Tüm vatandaşlarımızdan kampanyamıza destek olarak evde ve işyerlerinde kullanılan atık yağlarını biriktirerek, Belediyemize getirmelerini veya atık yağ toplama kutularına bırakmalarını istiyoruz.” dedi.