Diğer

  • Anasayfa /
  • Haberler /
  • BUCAK BELEDİYESİNDEN KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI SUSUZ PEYZAJ

BUCAK BELEDİYESİNDEN KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI SUSUZ PEYZAJ

  • 30/06/2021
  • 1734

BUCAK BELEDİYESİNDEN KURAKLIK TEHLİKESİNE KARŞI SUSUZ PEYZAJ

 

Bucak Belediyesi, iklim değişikliğinin sebep olabileceği kuraklık tehlikesine karşı Kurakçıl Peyzaj Projesi başlattı. Su ve enerjiden tasarruf için kent merkezindeki belirli kavşak ve refüj düzenlemelerinde çim ve çiçek yerine malç ve dolamit taşı uygulaması yapmaya başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğine karşı Bucak’ta kentsel uyumu sağlamak adına “Kurakçıl Peyzaj Projesi”ni hayata geçirdi. Kent merkezinde bulunan belirli kavşak ve orta refüjlere malç yerleştiren Bucak Belediyesi ekipleri bu sayede su ve elektrikten tasarruf sağlamaya başladı. 

Tasarruf sağlanıyor  

Kurakçıl Peyzaj Düzenlemesine ait ilk uygulamalar Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan kavşaklarda gerçekleştirildi. Proje kapsamında çim yerine malç uygulamaları yapılmaya başlandı.  Çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuluyor. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanması hedefleniyor.