BUCAK BELEDİYESİ 4 YENİ SU DEPOSU YAPIYOR 3 SU DEPOSUNU YENİLENİYOR: ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE

• 01/10/2022

Bucak Belediyesi tarafından yapımına başlanılan yeni içme suyu depolarında sona yaklaşıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yapım çalışmaları biten ve devam eden yeni su depoları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

1). Kikez Tilki İni ve Onaç içme suyu depolarında gerçekleştirilen tamir, tadilat ve fayanslama vb tüm işlemler tamamlandı.

2). 70 evler içme suyu deposu sıfırdan yeniden son sistem yapılarak, bağlantıları da tamamlanarak içme suyu şebeke hattına su verilmiştir.

3). Lise deposu ve Çavuşlar içme suyu deposunun kaba inşaat işleri ve basınç kırıcıları bitmiş, depoya su bağlantısı hat bağlama işlerine başlanmıştır. Kısa sürede deneme işlemleri yapılarak şebekeye bağlanacaktır.

4). Alaattin çere içme suyu deposu sıfırdan yapılmış depo temizliği yapılarak bağlantısı tamamlanmış TOKİ’lere belediyemiz tarafından su verilmiştir. TOKİ’lerde müteahhit firma tarafından kendi iç hat bağlantılarındaki sıkıntılardan dolayı bazı binalara su vermede problemler yaşamaktadır. Bucak belediyesi olarak üzerimize düşen işlemleri tamamen tamamlamış durumdayız.

Nasıl Başladı

Bucak Belediyesi Kuşbaba Deposunu, Lise deposunu, Çere deposunu  ve Yetmişevler deposunu kotunu da yükselterek yeniden inşaa ediyor. Dört deponun kapasitesini de arttırarak 1400m3’ten 2400m3’e çıkarıyor. Ayrıca Onaç deposu, Tilkiini Deposu ve Kikez Deposunda tadilat ve yenileme çalışması yapılıyor. Depolar insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğinin son şekline göre inşaa ediliyor.