BAŞKAN ÜNAL MÜJDEYİ VERDİ: BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİNE 2 MİLYON TL HİBE GELDİ

• 13/10/2021

BAŞKAN ÜNAL MÜJDEYİ VERDİ: BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİNE 2 MİLYON TL HİBE GELDİ

Burdur Belediyeler Birliğine sıkıştırmalı treyler alımı için Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 milyon TL maddi hibe sağlandı.

Burdur Belediyeler Birliği ve Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ankara programı kapsamında Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve İlçe Belediye Başkanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Burdur Belediyeler Birliğine sıkıştırmalı treyler alımı için 2 milyon TL maddi hibe sağlandı. Budur Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildiği günden itibaren katı atık bertaraf tesisinin etkin bir şekilde çalışması ve ilçelerin çöplerini bu tesisi gönderip elektrik üretilmesi için büyük çaba harcayan ve belediye başkanlarının destekleriyle daha önce 2 treyleri teslim alan Başkan Ünal, şimdide Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çöp treyleri için 2 milyon TL hibe aldı.  Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açıklamada, “Burdur Belediyeler Birliği olarak Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olan katı atık bertaraf tesisimizin aktif hale getirilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizin çöplerini bu tesisimize transfer etmek için Terfi istasyonlarımızı tamamlamak üzereyiz. Çeltikçi terfi istasyonumuz tamamlandı. Bucak’tan çöplerimizi bu terfi istasyonuna taşıyarak treylerlerle katı atık bertaraf tesisimize nakletmek için deneme çalışmalarına başladık. Bu süreçte en önemli gider kalemimiz ve ihtiyacımız olan sıkıştırmalı treyler talebimizi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız karşıladı. Belediyeler Birliğimize treyler kazandırılmasındaki desteklerinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyefendiye, tüm bu kazanımlarımızın organizatörleri ve Ankara mücadelesini yapan Burdur Milletvekillerimiz Sayın Bayram Özçelik Beyefendiye ve Yasin Uğur Beyefendiye Şahsım, Belediyeler Birliği ve tüm Burdurlu hemşerilerim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.