BAŞKAN ÜNAL FIRINCI ESNAFINDAN ÖZVERİ İSTEDİ

• 19/02/2021

BAŞKAN ÜNAL FIRINCI ESNAFINDAN ÖZVERİ İSTEDİ

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ekmek fiyatlarına el atarak fırıncı esnafı ile bir araya geldi. Fırıncı esnafından 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasını istedi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı açılamada, “Son 1 hafta içinde ekmek zammı konusunda fırıncılarımızla birçok görüşme yaptık. Bucak Merkezde 20’ye yakın fırın var. Birçok kez vurgulamaya çalıştım. Türkiye’de Belediyelerin ekmek fiyat tarifesi ile ilgili bir yetkisi yok. Bu fiyatı İlimiz genelinde Burdur Esnaf Odaları Birliği ve Burdur  Ticaret Odası belirliyor. Bizim de yetkimiz olarak; ekmeğin hijyeni, gramajı ve fiyat tarifesi denetim yetkimiz var ve bu denetimleri de zaten yapıyoruz. Bugün fırıncı arkadaşlarımızla tüm Burdur’da gündem olan ekmek fiyatları ile ilgili bir toplantı yaptık. Pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de hem vatandaşlarımız hem de esnafımız birtakım ekonomik zorluklarla karşılaşıyor. Bunun bilincindeyiz.  Vatandaşlarımızdan da ekmek fiyatları ile ilgili pek çok mesaj aldık. Bugün Fırıncı Esnafı arkadaşlarımızı dinledik. Onlar da dertlerini isteklerini şikâyetlerini aktardılar. Bizde Bucaklı hemşerilerimizin ve bizim talebimiz olarak dillendirdiğimiz 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasını daha uygun olacağını kendilerine ifade ettik.” dedi.

Başkan Ünal açıklamasının devamında “Fırıncı esnafımızla görüşmelere devam edeceğiz. Beklentimiz vatandaşlarımızın isteği olan 200 gr ekmeğin 1,5 TL den satılmasına yönelik bu taleplerin fırıncı esnaflarımız tarafından karşılık bulması yönündedir. Toplantıda fırıncı esnafımız en büyük sorunun; artan fiyat, girdi maliyetlerinin konusunda bir belirsizlik yaşamaları olduğunu ifade ettiler. Pandemi nedeniyle özellikle son dönemde gıda fiyatlarındaki artışın vatandaşlarımızın mutfak masraflarını da artığının farkındayız. Ekmek Türk milleti için kutsaldır. Hem Dinimiz açısında kutsaldır. Hem de hepimizin karnını doyurduğu temel besin maddesidir. Bunun içindir ki birçok kez özveri gösteren fırıncı esnaflarımızdan bu anlamda bir özveri daha beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.